Huutokaupan 853 alkuun: 0 vrk 20 h 48 min Seuraavat huutokaupat »

Huutamisen ABC

Tee tarjous kertakorotuksella

Kertakorotuksella tarjoat kerralla sen summan, jonka olet tuotteesta valmis maksamaan.
Kertakorotus korottaa johtavaa huutoa suoraan sinun asettamaasi summaan, jos se on huutokaupan suurin. Huutokauppaan jätetyt korotusautomaatit voivat ylittää kertakorotuksen.

Tee tarjous korotusautomaatilla

Korotusautomaatti on tarjouspalvelu, joka tekee tarjouksen sinun lukuusi, tehden pienimmän mahdollisen korotuksen määrittämääsi kattosummaan saakka. Tarjoukselle on määritetty minimikorotus, jonka tarjouksen tulee ylittää.

Korotusautomaattiin asetettu kattosumma ei ole vielä tarjous, vaan tarjous syntyy, kun nykyinen suurin tarjous ylitetään ja tuotteen johtava tarjous muuttuu. Voit muuttaa asettamaasi kattosummaa suuremmaksi tai pienemmäksi tekemällä uuden korotusautomaatin. Korotusautomaattisi aiemmin tekemät huudot jäävät voimaan.

Kysymyksiä korotusautomaatista

Mikä on korotusautomaatti?

Korotusautomaatti tekee korotuksen myytävästä kohteesta, jos joku muu ylittää tekemäsi tarjouksen. Ennen korotusautomaatin käyttöönottoa käyttäjän pitää määrittää, kuinka paljon korkeintaan hän on kohteesta valmis maksamaan.

Miten korotusautomaatti toimii?

Jos toinen käyttäjä tekee korotuksen, tekee automaatti heti perään uuden minimikorotuksen suuruisen tarjouksen kattosummaan asti.

Kuinka korotusautomaatti toimii käytännössä?

Esimerkki: Tuotteen lähtöhinta on 900 euroa. Olet valmis tarjoamaan maksimissaan 5 000 euroa, jonka voit syöttää korotusautomaattiin kattosummaksi. Jos korotuksen suuruus on vähintään 20 euroa, ja kohteen korkein tarjous on 1 000 euroa, tekee automaatti puolestasi 1 020 euron suuruisen tarjouksen.

Korottaako automaatti aina kattosummaan saakka?

Ei korota. Automaatti tekee lisäkorotuksia vain, jos joku muu tekee korotuksen samasta kohteesta. Jos muita tarjouksia ei tule, korotusautomaatti ei jatka tarjousten tekemistä, vaan voitat tuotteen sillä hinnalla, mihin korotusautomaatti teki viimeisimmän korotuksen.

Jos kaksi käyttäjää asettaa kohteelle saman maksimitarjouksen esim. 10 000 euroa, ja minimikorotus on 100 euroa, niin kumpi kohteen saa?

Riippuu sen hetkisestä tarjouksesta ja missä järjestyksessä automaatit aktivoidaan. Ensimmäisenä automaatin aktivoineen käyttäjän korotusautomaatti tekee ensimmäisen tarjouksen. Toisen käyttäjän aktivoidessa korotusautomaatin tekee hänen automaattinsa ensimmäisen korotuksen ja tämän jälkeen automaatit tekevät tarjouksia vuoroperään mainittuun 10 000 euroon saakka. Jos yhtään tarjousta ei ollut pohjalla, jää kohde sille, joka asetti automaatin käyttöön toisena.